ei trebuie sa construiasca un stargate pe destiny si nu stiu sa o faca, dar faza este ca sunt celelate nave trimise inaintea lui Destiny care au misiunea de a construi stargate-uri pe planetele locuibile. Dar inca Rush nu o obtinut controlul navei si acum ca a fost lasat pe acea planeta, sunt curios cum vor evolua lucrurile. Antici planuiau sa foloseasca cateva zeci de ZPM ca sa ajunga pe Destiny, asta au lasat producatori SGU sa se subinteleaga.
Nu trai in realitate; te va impiedica sa ajungi la maretie!!!
Megatron87 a scris:
ei trebuie sa construiasca un stargate pe destiny si nu stiu sa o faca.
Ce vrei sa spui? Poti fi mai explicit?
Cine sa constuiasca o Poarta?
Pe Destiny exista una. Daca am inteles eu bine conexiunea nu se poate face pentru ca nu exista destula energie.
Reincarcarea se facea in cele mai fericite cazuri maxim 40%, ceea ce nu era suficient pentru a crea o legatura stabila cu poarta de pe Pamant.
Megatron87 a scris:
Antici planuiau sa foloseasca cateva zeci de ZPM ca sa ajunga pe Destiny, asta au lasat producatori SGU sa se subinteleaga.
Unde ai citit asta. Da-mi un link. Senzatia mea era ca tehnologia ZPM a fost dezvoltata dupa ce Destiny a fost lansata.
Nici nu încercam să fac o comparație între cei trei. În primul rând, Carter nu poate fi comparată cu cineva. În afara genialității ei, de necontestat și de către cei mai înverșunați dușmani, (nu e cazul meu, o iubesc pe Sam, episoadele fără ea, puține la număr, n-au avut nici un haz, mai ales că nu mai era nici O'Neill), datorită unei lungi cariere militare, are acel auto-control, acea modestie și acea voință de fier de a face totul corect pe care nici McKay, nici Rush nu o au. Și dacă, până la urmă, McKay se dă "pe brazdă", este după ceva timp, după ceva eforturi și din partea lui Sheperd și din partea lui Weir, timp pe care Rush nu l-a avut încă... pentru că pe "Icarus" nu a trebuit să se supună atâtor restricții, avea o libertate în cercetări pe care aici nu o mai are, știm de ce, și încă nu pare a se obișniui cu ideea unui leader autoritar și nici cu ideea că "ordinul nu se discută, se execută"... Plus că și cu Telford avusese discuții pe "Icarus", acesta îl dorise ieșit din proiect (vezi "Earth), îl ridiculizase constant pentru nereușitele în a accesa adresa cu 9 simboluri, (vezi "Air", așa că nu are prea puternice motive să-i iubească sau să aibă încredere în militari sau în conducerea lor. Când am pomenit-o pe Sam a fost doar în contextul că probabil nici ea nu ar fi avut rezultate mai bune cu Rush... nu încă, cel puțin.
Apoi, ceea ce am postat nu s-a vrut o comparație, ci doar o paralelă între Rush și McKay, scuze dacă a părut altfel, între stilurile lor diferite de a aborda situațiile și persoanele din jurul lor și între situațiile în care fiecare este pus, înzecit mai dificilă a lui Rush.
De acord, poate că e doar "un excelent cântăreț", deși Volkner l-a caracterizat "un Mozart" și total de acord că nu a respectat un ordin direct, ba, mai mult, a acționat împotriva celui care i-a dat ordinul, și asta în primul rând pentru că nu dorea să se așeze el pe scaun, așa cum avusese permisiunea de la Young.
Mai verific o dată site-ul unde am citit despre data apariției următorului episod, nu trebuie să mă credeți pe mine, eu am postat ce am citit și eu, voi reveni cu detalii dacă găsesc ceva nou.
În altă ordine de idei, o stea și o gaură neagră sunt două noțiuni total diferite, de fapt, total opuse. Dacă vă mai aduceți aminte, pentru a transforma o stea într-o gaură neagră, Jacob/Selmak și Sam au avut nevoie de o Poartă racordată la o alta, aflată în apropierea unei alte găuri negre, protejată de un scut, până a ajuns în stea, pentru a nu lăsa efectele celeilalte găuri negre să apară prea devreme, adică înaintea distrugerii Porții lansate de ei de către respectiva stea. Și pentru a activa o Poartă lângă o gaură neagră, au trebuit să riște un drum până acolo cu "Odissey", să o poziționeze, cu o marjă de eroare foarte mică, apoi să o activeze... iar ei nu au controlul navei, să poată căuta o gaură neagră, să ajungă până în apropierea unei planete cu o Poartă ("plantată", nu "construită" de navele antemergătoare - "they've sent unmenned ships before to seed gates on inhabitable planets", să o ia de acolo și să o ducă până în preajma găurii negre... ceea ce, cu câtă energie au pe navă și la starea în care este aceasta, nu cred că ar reuși. Forțele dezvoltate de o gaură neagră sunt mult mai mari decât cele dezvoltate de o stea, nu cred că le-ar ține scutul...
Nicăieri nici o vorbă de ZPM-uri evtl folosite de Antici, cred că la data lansării "Destiny" nu fuseseră inventate... cel puțin nu-mi amintesc... Și eu te rog, dacă greșesc, spune-mi și mie de unde se deduce acest lucru, mulțumesc.
"Long life and prosperity", untill next time!
"If you'd made us guess exactly when the second half of Stargate Universe-s freshman season would begin, we'd have picked Friday, April 2."
Sursa: Gateworld, acum 2 min. Sorry, și eu sunt extrem de nerăbdătoare, dar...
Editat de ellen_dwayne la 15-12-2009 18:31
Ma refer la faza cand este blocata Supergate din galaxia noastra ca sa nu mai trimita Ori alte nave!!! Mai tineti minte??? Cand ajunge pentru prima oara Dr. Jackson in Atlantis si cauta informatii despre Graal si MacKay cu Carter se duc sa faca saltul de la o poarta la alta folosind o gaura neagra si cateva nucleare!!!
Pai atunci cum planuia sa ajunga pe Destiny??? Daca nu foloseau ZPM. Ei aveau ZPM deoare atunci cand au plecat din galaxia pe care o ocupau cu Ori acestia au o nava spatiala si o sursa de energie buna, ma gandesc la un prototip de ZPM cum au avut si prototipul de scaun.
Editat de Megatron87 la 15-12-2009 19:16
ellen_dwayne a scris:
În altă ordine de idei, o stea și o gaură neagră sunt două noțiuni total diferite, de fapt, total opuse. Dacă vă mai aduceți aminte, pentru a transforma o stea într-o gaură neagră, Jacob/Selmak și Sam au avut nevoie de o Poartă racordată la o alta, aflată în apropierea unei alte găuri negre, protejată de un scut, până a ajuns în stea, pentru a nu lăsa efectele celeilalte găuri negre să apară prea devreme, adică înaintea distrugerii Porții lansate de ei de către respectiva stea.
Steaua nu s-a transformat in gaura neagra ci in supernova. Conexiunea cu cealalat gaura s-a facut pentru a destabiliza steaua. Scopul era ca o parte din masa stelei sa fie absorbita de gaura neagra. Scutul a fost folosit pentru ca efectul sa apara cat mai tarziu, atunci and poarta era cat mai aproape de (cat mai in) stea. Era ceva legat de cantitatea de materie/unitatea de timp pentru a realiza un proces rapid astfel incat Apophis sa nu aiba timp sa reactioneze.
Adu-ti aminte de episodul cand Carter trece peste masurile de siguranta si obtine conexiunea trecand printr-un soare.Are loc acelasi dezechilibru dar procesul e mult mai lent.
2 motive i-au determinat sa aleaga o gaura neagra pentru a bloca aparitia de noi nave Ori:
1) energie necesara formarii si mentinerii conexiuni creste exponential cu diametrul portii, iar SuperGate numai mica nu era.
2) conexiunea trebuia sa fie permanenta, deci extrem de multa energie.
Insa ambele exemple sunt destructive si nu pot fi folosite in cazul celor de pe Destiny.
@ Megatron87
Pai atunci cum planuia sa ajunga pe Destiny???
Asa cum au ajuns si pamantenii.
Ei aveau ZPM deoare atunci cand au plecat din galaxia pe care o ocupau cu Ori acestia au o nava spatiala si o sursa de energie buna, ma gandesc la un prototip de ZPM cum au avut si prototipul de scaun.
Faptul ca aveau o nava nu inseamna ca aveau ZPM sau orice alta tehnologie pe care noi stim ca au dezvoltat-o.Personal cred ca anticii au dezvoltat, cronologic vorbind, tehnologia Portii, apoi scaunul, ZPM & drone.
Daca imi aduc bine aminte in The Ark of Truth unul din antici i-a un caiet inaintea plecarii si acolo erau schite cu ceva ce semana cu o poarta. E posibil ca in momentul plecarii nici macar tehnologia portii sa nu fi fost inventata.
Editat de dorazdu la 16-12-2009 09:46
Eu vad urmatoru scenariu : Rush trece prin poarta....astfel ajungand inaintea celor de pe Destiny la urmatoare oprire { e si asta o posibiliate nu , mai ales ca a ramas pe acea planeta langa o nava alien )
Vorbim despre episoade diferite. Eu ma refeream la episodul din sezonul 9 din SG-1 numit The Pegasus Project. Revizionati episodul sa vedeti despre ce vorbesc!!!
Scuze, Dorazdu, mea culpa, da, este vorba de formarea unei supernove, nu a unei noi găuri negre... dar ideea era diferența imensă de energie și capacitate de distrugere între o stea și o gaură neagră, motiv pentru care, în situația prezentă, Destiny nu se poate apropia de un atare fenomen.
Bogdan, la acel episod m-am referit când am vorbit de Odyssey, dar acolo, cum spune și Dorazdu, energia găurii negre nu a fost folosită să activeze legătura dintre Poarta din Pegasus și Supergate, dacă-ți amintești, legătura a fost făcută între două Porți normale, apoi ceva explozii au făcut ca legătura din galaxia noastră să sară de la Poarta normală la Superpoartă, iar gaura neagră avea sarcina să țină acea legătură activă pe timp nelimitat.
Pe de altă parte, aici există un mare semn de întrebare, orașul-navă Atlantis a plecat de pe Pământ acum 10 mil de ani; de ce, cum, ce energie au folosit, ZPM-s sau altceva, nu vom afla niciodată, probabil; și atunci, de fapt, cine și când a lansat Destiny? Cât de veche este, de fapt, Destiny?
Dacă Anticii puteau accesa Destiny cu ajutorul ZPM-urilor, de ce, când wraithii îi amenințau, acum 10000 de ani, au ales să se întoarcă pe Pământ, în loc de a se duce pe navă, de vreme ce nu era vorba decât de un cod, de a folosi Pământul la punct de origine?
Când Anticii au părăsit galaxia Ori, erau deja înălțați, nu mai aveau nevoie de nave, sau de altceva în afară de propria lor energie, așa că nu despre asta vorbim... (Arch Of Truth), Porțile erau deja create, schița era despre Arcă, care avea un cod asemănător unei Porți...
În ceea ce privește apariția lui Rush în următoarele episoade... s-ar putea ca Ghannima să aibă dreptate... altfel, de ce ar apare Daniel Jackson peste vreo 2-3 episoade, decât pentru a traduce, în locul lui Rush?
in film este pe undeva pe la minutul 19, inainte sa iasa nava din munte, dupa ce dezactiveaza Arca.
ca si secventa este naintea celei in care Carter propune sa planteze explozibil in SuperGate.
Cand au parasit "Galaxia Ori" anticii nu erau inaltati.
Eu aveam senzatia ca ZPM sunt descoperire noua (10-25 mii ani) oricum facuta in Pegasus, insa ma da peste cap O`Neill cand ia ZPM de pe acel avanpost pentru lupta cu Anubis din Antartica. Asta ar duce la ideea ca ZPM-urile erau sursa de energie pentru Atlantis in momwntul plecarii de pe Pamant.
Poi Atlantis a fost creat sa aibe ZPM ca sursa de energie de la inceput. ZPM au fost construite cam in aceeasi perioada cu scaunele de control strabune.
Bine ai venit Zax!
Nu este chiar așa... Rush nu are nevoie de adresa cu nouă simboluri să se întoarcă... "Destiny" nu putea ajunge așa departe, nici măcar în zbor continuu în FTL (faster than light). FTL nu este așa rapid ca motoarele hiperluminice, mai ales ca cele Aasgarde. Mai ales că adresa cu 9 simboluri era codată... cu punct de origine Terra, de oriunde s-ar fi format, sau SPRE Terra, dacă nava ar fi putut fi adusă la potențial inițial maxim... aproape imposibil, în acest moment. Eu văd mai multe posibilități:
1. Rush reușește să acceseze nava necunoscută și să plece cu ea.
2. Se trezește Franklin, le dă detalii despre controlul navei și Wray, care a rămas la comandă pentru încă 12 ore, ia decizia să se întoarcă după Rush, considerându-l, în ciuda a ceea ce a făcut, cea mai bună șansă a lor de a revedea Pământul.
3. Young trece prin niște chestii (virtuale) care îl fac să realizeze cu ce se vor putea confrunta pe parcurs în realitate, își dă seama că are nevoie de Rush și fie Franklin, trezit, fie propria lui "călătorie" virtuală îi vor da informațiile necesare de a controla nava și de se întoarce după Rush.
4. O altă civilizație va fi interesată de aceeași navă de origine necunoscută lângă care a rămas blocat Rush și ei îl vor ajuta să se întoarcă pe "Destiny".
5. Eli, Franklin sau altcineva vor putea cartografia în timp real drumul parcurs și, la următoarea oprire (ieșire din FTL), având suficient timp, vor trimite naveta de pe "Destiny" să-l recupereze pe Rush.
6. Cumva, naveta plecată de pe "Destiny" la finalul episodului "Air 3" va ateriza pe planeta unde se află "deportat" Rush și-l va ajuta să-și regăsească nava.
7. Orice combinație a celor de mai sus.
8. Alte idei, imaginația producătorilor... abia aștept!
'Till next time, all the best in the world!
1.Nava langa care a fost lasat Rush parea prabusita si nu se stie cat de multe stricaciuni are. Destul de greu de crezut ca un singur om poate sa o repare.
Scenariu: Plauzibil.
2. Efectele descarcarii cunostintelor anticilor sunt destul de "letale", iar cunostintele nu pot fi comunicate. Daca imi aduc bine aminte O`Neill avea capacitatea de a rezolva problemele dar nu putea explica ce face.
3. Sincer nu vad motivul(motivele) care l-ar face pe Young sa viseze pentru ca apoi sa ia decizia de a-l aduce pe Rush inapoi pe nava.
Scenariu: Futurist.
4. Depinde ce intelegi prin "interesata". Ar putea fi chiar o misiune de salvare a celor din Nava sau o misiune de recuperare, daca nava a fost doborata in urma unui atac. Ramane de vazut daca civilizatia (civilizatiile) respective sunt inamici sau prieteni.
5. Senzatia mea este ca naveta de care vorbesti era una de salvare si nu cred ca are capacitate de zbor in afara unui sistem solar.
Scenariu: putin Plauzibil.
6. Putin probabil ca acea nava (daca era o nava) sa ajunga exact pe planeta pe care a fost lasat Rush. Mi s-a parut mai mica decat nava de salvare de care vorbeam la punctul 5. Parea ceva ce avea comanda automata, un fel de sonda.
Scenariu: Improbabil.
a. La urmatoarea iesire din FTL, se formeaza adresa corespunzatoare, si Rush e adus "acasa". (Plauzibil)
b. Rush stie urmatoarea oprire (urmatoarele opriri) si se duce pe o planeta unde ar putea sa se intalneasca cu echipa de pe Destiny. (putin plauzibil)
c. Rush, ca masura de siguranta, a codat accesul la putinele informatii pe care le aveau la dispozitie, si Young e `obligat` sa-l aduca "acasa". Cum? Folosind oricare din scenariile plauzibile de mai sus.
Excelentă analiză, Dorazdu! Bine ai revenit! Postarea a vrut să fie doar un mic test de imaginație dat mie însămi, dar mă bucur că nu sunt singura care acceptă un atare test și îți mulțumesc că ai intrat în joc. Recunosc că nu mi-a trecut prin cap ideea unei misiuni de salvare/recuperare a navei necunoscute cu care are acum de a face Rush. Ca să folosesc propria ta expresie, plauzibil... și e posibil chiar să-i întâlnim... sper.
O'Neill putea comunica informații, dar doar în limba Anticilor, și (bănuiesc) doar o cantitate limitată, deoarece, dacă-ți amintești, Anticii nu ne considerau suficient de avansați încât să ne dezvăluie prea multe. Dar când mintea lui O'Neill întâlnește baza de date a computerelor asgarde ( vezi 8-1&8-2 - New Order), situația se schimbă. Poate Franklin va putea transmite ceva informații, sunt mai mulți cunoscători ai Anticei, să spunem așa, pe Destiny.
Chestiile "virtuale" prin care trece Young erau un vag apropo la viitorul episod, în care, cu "ajutorul" unei noi tehnologii Antice descoperite la bordul navei, colonelul este teleportat pe o navă necunoscută. Sincer, abia aștept să văd ce o să facă acolo... dar, ținând cont că producătorii ne spun că vom vedea armamentul de pe Destiny la treabă... cred că ne vom întâlni cu primii inamici care cu adevărat ne pot pune probleme... sau vreun soi de dispozitiv de manipulare a minții îi va proiecta colonelului "filmul" unei atare posibilități, dându-i, în același timp, niște informații prețioase despre adevăratele posibilități ale navei lui sau/și ale potențialilor dușmani iar acesta va înțelege câtă nevoie are de Rush...
În privința celor două nave mici, s-ar putea să ai dreptate și a doua (cea folosită în Light") să fie navetă de salvare iar prima, cea lansată la sfârșitul episodului Air3, să fie un fel de sondă, de altfel, despre aceasta, de aceeași părere am fost și eu, la un moment dat, senzația mea a fost că acea navetă s-a desprins de pe Destiny ca răspuns la faptul că ființe umane au ajuns la bord și că avea "misiunea" (a se citi "era programată") să ducă această veste undeva. Dar Destiny este o navă mare, proiectată să aibă un echipaj uman numeros, după numărul de camere de locuit descoperite, și încă nu au cercetat toată nava... deci senzația mea este că ar fi trebuit să fie mai multe navete de tipul celei folosite în Light, nu doar una - două. De aceea înclin să cred că erau mai mult un fel de nave de cercetare, iar "aria de acoperire" ținea mai mult de proviziile echipajului decât de capacitatea motoarelor.
La fiecare ieșire din FTL, computerul navei localiza imediat planetele cu Porți aflate "in range"... și nu cred că este vorba de aria acoperită de senzorii navei ci de "aria de acoperire" a Porții, adică întreaga galaxie în care se aflau în acel moment. În Calea Lactee și Pegas, planetele cu Porți erau des întâlnite, erau cu miile... dar ambele galaxii fuseseră practic colonizate, locuite de Antici timp de mii de ani... Altfel stă treaba în galaxii necunoscute, nevizitate și necolonizate. Știm că Anticii au trimis nave să descopere planete potențial locuibile în restul Universului, dar, pentru început, câte Porți puteau "planta" in fiecare galaxie vizitată? Doar câteva, cred eu... De aceea, este posibil ca planeta pe care a fost lăsat Rush să fie deja în altă galaxie, la următoarea oprire a navei Destiny..., deci sau Rush, sau echipajul navei, ar trebui să formeze o adresă cu 8 simboluri, introducând și "prefixul" galaxiei unde trebuiau să ajungă, pe care nu știu cum l-ar putea afla...
Hi, hi... ne punem imaginația la încercare, ne zbatem să ghicim ce se va mai întâmpla... și parcă văd că producătorii vor veni cu niște idei... de ne vor lăsa cu gura căscată, eventual gândind: "cum de nu mi-a trecut și mie asta prin cap?" Într-un fel, sper să am dreptate despre afirmația de mai sus, pe de altă parte, mi-ar place să putem spune: "Am intuit asta!" Vom vedea...
Editat de ellen_dwayne la 27-02-2010 21:46